Värda miljarder – Nu svämmar prylarna över i våra byrålådor

En undersökning från analysföretaget Onepoll tidigare i år visar att varannan person väljer att behålla sin gamla mobiltelefon vid köp av en ny modell. Det innebär att apparater till ett värde av mer än 300 miljarder kronor ligger och samlar damm – enbart i USA!

Den tekniska utvecklingen inom går nu svindlande snabbt, och många användare av mobiltelefoner, surfplattor och datorer byter upp sig till det senaste i allt kortare cykler. Följden blir att även svenska skrivbordslådor och garderober nu svämmar över av fullt fungerande produkter.

Nu startar Sveriges största inbytesprogram
För att ta vara på dessa outnyttjade resurser lanserar nu Apple-återförsäljaren Digital inn ett omfattande inbytesprogram för iPhones, iPads och Mac-datorer.

Varje inbytesprodukt värderas enligt en i förväg fastställd prislista, och kunden kan i princip lämna in så många fungerande enheter han eller hon vill. Och inhandla valfria Appleprodukter för hela slanten. Erbjudandet gäller i samtliga Digital inn-butiker i Sverige.


Inga begränsningar
– Det finns i princip inga begränsningar, så länge det gäller Apples produkter. Den konsument eller småföretagare som under åren har samlat på sig många telefoner, paddor och datorer kan kanske kvittera ut en helt ny iPhone eller vad det nu är man är mest sugen på, säger Per Tamm, VD hos Digital Inn. Vi tycker dessutom att produkterna är väl värda ett långt liv, så vi rekonditionerar dem och ser till att de hamnar hos nya användare tills de så småningom återvinns på ett ansvarsfullt sätt.

Per Tamm
VD på Digital inn


Återanvänding och återvinning skonar miljön
– Vi värnar om miljön och vill därför bidra till att produkterna används så länge det är praktiskt och ekonomiskt rimligt, säger Per Tamm.