Till namnet lik sin 12,9-tums storebror
och storleksmässigt lik iPad Air 2. Nya iPad Pro 9,7” är ambitiöst tippad som surfplattan som kan ersätta behovet av en laptop. Den nya “Pro”-etiketten betyder inte större, utan

djärvare. Trots samma storlek, upplösning och pixel-täthet som Air 2 överglänser årets Retina displays specifikationer de du hittar på den större och mer kraftfulla iPad Pro 12,9”.


Du får samma polerade aluminiumram, snabba Touch ID fingeravtrycksavläsning på hemknappen och en 9,7-tums Retina-skärm. Portarna är placerade på samma ställe som tidigare iPad Air 2. I själva verket är det enda tvärsäkra sättet att se skillnad mellan modellerna att titta på den nya finishen. iPad Pro 9,7” finns i fyra färger istället för tre i och med nya exklusiva roséguld. 

I den nya mindre modellen av iPad Pro har Apple introducerat display-tekniken True Tone, som dynamiskt justerar vitbalansen på skärmen för att anpassa färger och intensitet efter omgivningen. Precis som reglaget för ljusstyrka hanteras det automatiskt med avancerade, fyrkanaliga ljussensorer. Detta ger dig som användare världens ljusaste och minst reflekterande skärm.

Apple har breddat färgrymden för att ge nya iPad Pro 25 % högre färgmättnad än tidigare. Detta medför bland annat att färger är mycket mer realistiska för att kunna redigera bilder och skapa grafik på språng.

Det nya chippet i iPad Pro 9,7’’ är ett A9X med 64 bitar vilket gör den brutalt snabb för att vara en handhållen enhet. Tillsammans med snabbheten i iOS ger den dig möjlighet att göra saker som för bara några år sedan krävde en avancerad stationär dator. Trots den extrema prestandan har du som användare fortfarande 10 timmars batteritid för mobilt arbete. 

Med fyra hi-fi-högtalare, två upptill och två nedtill, ger iPad Pro 9.7” ett äkta stereo-ljud som kan konkurrera med mindre externa högtalare.

Kameran på 12 MP klarar av att spela in video i 4K och Live Photos, är samma som den på iPhone 6S och iPhone 6S Plus. Det är Apples första iPad med True Tone-blixt, som gör att hudtoner återges på ett naturligt sätt i alla typer av belysning.

iPad Pro 9.7” liksom dess större motsvarighet, finns i 32 GB, 128 GB och nu även 256 GB. Oavsett om du väljer 12,9” eller 9,7” får du med iPad Pro en kapabel, mångsidig och mycket bärbar enhet.

Mer än en dator, helt enkelt.