Trots spaltmeter med information om allt bra med en Apple TV är det inte helt enkelt att förstå vad den egentligen gör förrän man faktiskt köpt en själv. Ja man kan koppla ihop den med sin HDTV, ok den kan även spegla innehållet på din Mac utan sladd och var det inte någonting med SVT Play i senaste uppdateringen?

Jo visst, allt detta fungerar och det är dessutom skrattretande enkelt att komma igång. Bara in med strömsladden i väggen, tryck dit HDMI-kabeln med ena änden i den lilla svarta och den andra i HDTV:n så är den fysiska biten avklarad. Har du en iPhone 4S, en iPad mini eller en iPad 3 med iOS 7 eller motsvarande av senare modell håller du bara den, med Bluetooth på, nära Apple TV så lär den sig dina kontoinställningar och ditt hemnätverk automatiskt.

Alltid något att titta på

Vad gör du nu med den lille när den fått både ström och nätverk? Jo med Apple TV har du fått tillgång till en hel värld av film, sport, musik och mycket mer. De största namnen i nöjesbranschen visas nu på din egen skärm. Direkt på startmenyn finner du ett antal appar som du själv kan ordna så de passar dig. Med iTunes kan du köpa eller hyra film direkt på din HDTV. Du kan även lyssna på hela din musiksamling utan en dator. Apple TV och ditt Apple ID går nämligen hand i hand med iTunes som stolt förälder.

Finns det svenskt kaffe på hotellet?

Klassiker och de senaste Hollywoodsuccéerna hittar du i Netflix, extremsport, äventyr och musik ser du i Red Bull TV. YouTube, flickr och vimeo samsas med de senaste affärsnyheterna och amerikanska sportkanalerna. I senaste uppdateringen ingår nu både TV4 Play och SVT Play. TV4 Plays gratistjänst med nyheter, utvalda direktsändningar och tv-program som du kan se i sju dagar efter sändning. SVT har något för alla i familjen, från nyheter och sport till dokumentärer och barnprogram.

Spegel spegel på TV:n där

Med hjälp av AirPlay och kan du också visa allt som finns på din iOS-enhet eller Mac direkt på HDTVn. Låt din iOS-enhet och allt du har på den stå för underhållningen. Smidiga AirPlay streamar innehållet trådlöst så du kan kolla på dina egna filmer och bilder. Varför inte låta dina gäster visa sina alster utan vare sig lösenord eller tillgång till ditt hemnätverk? Apple TV upptäcker deras enheter och ansluter till dem. Använd din iPhone, iPad eller iPod touch som handkontroll om du spelar spel.

Liten. Kraftfull. Effektiv

Tyst, strömsnål och så liten att den ryms i handflatan passar Apple TV:n perfekt på tv-bänken. När den inte fyller vardagsrummet med dramatik, romantik och komedi drar den mindre ström än en nattlampa.